Pikáns póréhagyma bulgurral
Hozzávalók (kb. 4 adagnyihoz):
- 1 kg-nyi póréhagyma
- 2 db vöröshagyma
- fél citrom leve
- 1 evőkanál gránátlama sűrítmény
- 2 db sárgarépa
- 10 dkg-nyi bulgur
- 1 kávéskanál barnacukor
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- olívaolaj
Az apróra vágott vöröshagymát és a karikákra vágott répákat olívaolajon megfonnyasztjuk, rátesszük a paradicsompürét, további 5 percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a póréhagymát, a citromlevet, a gránátlama sűrítményt, a cukrot, a bulgurt, megsózzuk, és a felöntjük forróvízzel (kb. kétszer annyival, mint a bulgur térfogata), és a zöldségeket nagyjából (nekünk így finom, nem pároljuk puhára) megpároljuk.
Ha megfelelőnek érezzük a zöldségek állagát, levesszük a tűzről. Ha a bulgur még nem szívta be az összes vizet, akkor lefedve egy kicsit állni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése