Hozzávalók (kb. 5 személyre):
- 4 db csirkecomb filé
- 3 cikk fokhagyma
- 3 dl-nyi tej
- 4-5 db zöldpaprika
- 4-5 db paradicsom
- 4-5 db hagyma
- őrölt bors
- olívaolaj
- só
- zöldfűszerek (bazsalikom, szurokfű, kakukkfű)
Előző este összezúztam a fokhagymákat, szórtam rá sót, felöntöttem tejjel, beletettem a combfiléket, lefóliáztam és bedugtam a hűtőbe.
Másnap, ebéd előtt egy órával felszeleteltem a paprikát, paradicsomot, hagymát, és olívaolajjal kikent tepsibe rétegeztem durva szemű tengerisó-hagyma-paradicsom-paprika-lecsöpögtetett csirke-zöldfűszerek- (frissen) őrölt bors- hagyma- paprika- paradicsom- durvaszemű tengerisó-zöldfűszerek sorrendben. Szórtam a tetejére csilikarikákat is.
180 fokra állítottam a sütőt, fél órán át úgy sütöttem, majd felvettem 250 fokra a következő félórára. Egyszer átforgattam az egészet, hogy a tetején lévő paradicsomszeletek ne égjenek meg.
Nem párolgott el a leve teljesen, ezért az utolsó 10 perc elején öntöttem le belőle, csak annyit hagytam, amitől szaftos, de nem vizes lett.
Sütés előtt:
Sütés után:
Hozzávalók:
- egy nagy kupac krumplipüré
- egy nagy zeller
- két nagy hagyma
- vaj (mert úgy finomabb, de az sem volt itthon, úgyhogy olívaolajat használtam)
A hagymát felkockáztam és só nélkül (fontos, mert különben a só vizet von ki belőle és inkább párolódik, mint pirul) pirosas-barnásra pirítottam az olívaolajon.
Végül a háromféle hozzávalót alaposan elkevertem.
Joghurtfürdő előtt:
Joghurtfürdő után:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése