Lett.
Brokkoli, csirke, bulgur és egyebek.
Hozzávalók (kb. 5 személyre):
- 1 brokkoli rózsákra szedve, a szárak felaprítva
- 1 csirkemell csíkokra vágva
- 1 db vöröshagyma
- 1 bögre teljes kiörlésű bulgur
- 2 bögre mexikói zöldség
- 4 cikk fokhagyma
- őrölt fehérbors
- őrölt feketebors
- olívaolaj
- vaj
- 5 dl-nyi tejföl vagy tejszín
- füstöltsajt szeletek (ezúttal raclette)
A brokkolit rózsákra szedtem, a szárát kis darabokra vágtam. Elővettem egy párolóbetétet, betettem a gyorsfőzőbe. Alulra ráraktam a brokkoli kevésbé vállalható részeit, felülre a rózsákat.
Lezártam a gyorsfőzőt, majd amikor jelzett, le is zártam, csak gőzben puhult a brokkoli.
A csirkemellet csíkokra vágtam, apróra vagdalt hagymával, őrölt fehérborssal pároltam, pirítottam.
Egy üvegedényt kikentem vajjal, kiraktam a sajtszeletekkel, rászórtam a szárdarabokat, elosztottam rajta a csirkét.
Rápakoltam a rózsákat, leöntöttem borsos, fokhagymás tejföllel (tejszínnel akartam, de rájöttem, nincs is itthon), kiraktam sajtszeletekkel és bedugtam a sütőbe, hőlégkeverésbe 200 fokra.
Körülbelül 30 perc alatt lett piros a sajt a tetején.
Ez az idő épp elég volt arra, hogy a bulgurt sóval, borssal elkeverjem, leöntsem másfélszeres mennyiségű fórróvízzel és letakarva állni hagyjam.
A mexikói zöldséget a párolóbetáten a brokkoli használt vizén a brokkolihoz hasonlóan megpároltam.
Összeöntöttem a bulgurt a zöldséggel, utánasóztam és utánaborsoztam.
Az uram nagyon örült neki, a többiek is hamarosan hazaérnak. Tábori körülmények után talán még jobban ízlik majd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése