Ez most gluténszegény (a zabpehely elvileg gluténmentes, gyakorlatilag kitudja...) és nagyon szilvás, valamint nagyon egyszerű.
A szokásos: minden helyettesíthető. Nem kell senkinek megijednie, teljesen jó fehér lisztből és fehér cukorból is, vaj helyett az olaj is megteszi, friss őrölt vanília helyett a vaníliáscukor is alkalmas. Ami épp fellelhető a háztartásban, és szívesen használjuk.
Hozzávalók egy nagy tepsibe való adaghoz:
Nedves rész:
- 1 bögre nádmelaszos barnacukor
- 1 bögre kókuszcukor
- 2 tojás
- 2 pohár kefir
- 1 dl olvasztott, kihűtött vaj
- 1 db citrom héja és leve
- őrölt fahéj
- örölt vanília
- 2 bögre őrölt zabpehely
- 1 bögre mákliszt
- 1 bögre lenmagliszt
- 1 csomag sütőpor
- (kevés kókuszreszelék)
- szilva (ha kevés van, akkor ritkábban rakjuk, ha sok, akkor meg jó tocsogós lesz)
- kókusz
- zabpehely
- őrölt fahéj
- őrölt vanília
- kevés kókuszcukor
- mandula darabkák
A sütőport elkeverjük a lisztekkel. A cukrokat a tojással kézi habverővel kikeverjük, beletesszük a többi anyagot és elkeverjük. A két tal tartalmát összeöntjük, elkeverjük és beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. (Kb. 4 perces akció.)
Nekem kicsit hígnak tűnt a massza, ezért kevertem közé kevés, talán 1,5 evőkanálnyi kókuszreszeléket.
A kimagozott, felezett szilvákat kevés kókuszcukorral, őrölt fahéjjal és őrölt vaníliával elkeverjük. Kirakjuk vele a süti tetejét, majd szórunk rá mandula darabkákat, kevés kókuszt és zabpelyhet.
220 fokra előmelegített hőlégkeverésben 5 percig, majd 160-170 fokon kb. 20 percig (tűpróba) sütjük.
Szolgálati közlemény: Anikó! Remélem, elég részletes! A szilva kimagozása a legproblémásabb részfeladat, hidd el! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése