Zöldborsófőzelék
- 1,5 kg zöldborsó
- kb. 1,5 l tej
- 2 evőkanál étolaj (van, hogy vajjal csinálom, ma épp nem)
- 3 evőkanál liszt
- só
- 1 evőkanál cukor
- 1 nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöld
Keverek bele cukrot, és amikor elzártam a tüzet, akkor közékeverem a petrezselyemzöldet is.
Pulykafasírt
- 1 kg darált pulykacomb
- 3 db száraz zsömle
- 4 cikk fokhagyma
- 2 tojás
- egy egészen pici fűszerpaprika
- őrölt bors
- só
- kevés olaj, vagy más zsiradék a sütéshez
- kevés zsemlemorzsa
Ekkorra átáznak a zsömlék. Alaposan kinyomkodom belőlük a vizet, beleteszem a tálba, és alaposan összedolgozom.
Vizes kézzel lepénykéket formázok belőle, morzsába mártom és forró olajon mindkét oldalát 2-3 percig sütöm.
Mindez összesen kb. 30 percet vesz igénybe. Épp elég megterhelő ez is, egy ilyen meleg napon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése