Mindig megfogadom, hogy egy bejegyzésbe csak egy receptet írok, de ezt többnyire nem valósítom meg. A rebarbaralekvár receptje is így sikkadt el a tejberizsesben. Pontosabban nem belesikkadt -hiszen a kettő akkor összetartozott-, hanem nem kapott elég hangsúlyt.
Ma viszont Bálint azt reggelizett tanulás közben, így megmutatom újra. Immáron hangsúlyosan, mert a hozzá készült instant kakaó receptjét gondosan eltitkolom.Karamellás rebarbaralekvár
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 15 dkg cukor
- 65 dkg rebarbara
- fél citrom
- 15 szem szegfűszeg
- 1 mokkáskanál kínai ötfűszer (jó egy darabka fahéj is, vagy egy pici mézeskalács fűszerkeverék)
Az
előzőleg lehámozott és kb. 3 mm-es szeletekre vágott rebarbarát
belezuttyantottam, hozzátettem a citromot, felöntöttem kb. 0.5 dl
vízzel, majd rászórtam a másik adag cukrot. Gyakori kevergetés mellett
lekvár sűrűségűre főztem, majd kihűtöttem.
Persze, ha tartósítani akarjuk, akkor a szokásos üvegbe töltés, fólia, rá tartósító, rá kupak, aztán fejreállítás, majd plédekbe csomagolás nem maradhat el.
Persze, ha tartósítani akarjuk, akkor a szokásos üvegbe töltés, fólia, rá tartósító, rá kupak, aztán fejreállítás, majd plédekbe csomagolás nem maradhat el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése