Nos, itt a második
Krumplipecsenye medvehagymás-joghurtos ricottával.
Egy alkalommal, valamikor tavaly nyáron egy lapcsánkaevés alkalmával emlegettem, hogy háromfélét is szoktam csinálni belőle. Ez most a nagyon ropogós változat, ilyenkor sajtreszelőn gyártok csíkokat a krumpliból, és kevés liszttel készül.
Hozzávalók a lapcsánkához (ehhez az adaghoz, amit most én csináltam, de a tócsni sokféleségében az a jó, hogy kedvünkre variálhatunk a mennyiségeken, arányokon, mindenképp finom lesz):
- kb. 80 dkg sajtreszelőn lereszelt krumpli
- 3-4 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 3 cikk zúzott fokhagyma
- egy csokor petrezselyemzöld
- őrölt bors
- só
Vastag papírtörlőhalmon leitatjuk az olajat.
A túrókrém (bármi jó hozzá, akár joghurt, tejföl csak fűszerezve is, túró nélkül):
- 30 dkg ricotta
- 2 dl-nyi joghurt
- egy kis csokor apróra vágott medvehagyma
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- őrölt (színes) bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése