Miután a délelőttött végig neteztem, blogoltam, gyorsan össze kellett csapni az ebédet. Persze, igazság szerint eleve sem terveztem hosszadalmas ebédkészítést.
Elővettem a nagytepsit, nagyszemű tengeri sót szórtam az aljába, majd vékony erdélyi szalonna és vaj szeletekkel kiraktam. Rápakoltam a csirkedarabokat, szórtam rá sót, és "bemázaztam", natúr joghurtba belekevert zöldfűszerek, zúzott fokhagyma és bors keverékével.
Hőlégkeverésben 180 fokon sütöttem, azt hiszem kb. 1 órát, amíg szépen megpirult.
A sülés közben keletkezett fűszeres levet krumplipüré gyártásánál hasznosítottuk.
Káposzta salátát ettünk még hozzá.
A hozzávalók, összegezve:
- 4 db kettévágott csirkecomb
- 2 db 4-be vágott csirkemell
- 50 dkg-nyi közepes csiperke gomba (jobb híján)
- egy nagy csokor durvára vágott zöldfűszer, itt most: petrezselyem, turbolya, snidling, fokhagyma levél, kakukfű, zsálya, citromfű, borsmenta, fodormenta
- durva szemű tengeri só
- pár, vékony szelet húsos szalonna
- kevés vaj
- őrölt bors
- 2 cikk zúzott fokhagyma
A vég:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése