A szokásoshoz képest kb. feleáron tudtunk venni nemrég, azóta vártak a sorukra a hűtő alsó dobozában. Ígyhát, megcsaltuk a karácsonyt.
Kakukkfüves lapocka édesburgonyával és egyebekkel
Hozzávalók:
- bőrös malaclapocka
- gomba
- édesburgonya
- hagyma (többféle is akár)
- kakukkfű
- nagyszemű tengeri só
- olívaolaj
Megmostam a lapockát, alaposan leitattam róla a nedvességet. Egy éles késsel bevagdostam a bőrét olyan távolságokban, amekkora szeletekre gondoltam felvágni az evéshez.
Minden vágatba szórtam sót, és belefektettem 2-3 szál kakukkfüvet. Mindig vigyázok, ne kerüljön só a bőrére, hogy jó ropogósra sülhessen.
Persze, ha nincs otthon friss kakukkfű, akkor megteszi a "bótiszárított" is.
Ezután megágyaztam neki egy sütőedényben. Locsoltam a tepsi aljára olívaolajat, és beszórtam a durva szemcséjű sóval. Gombaszárakat hosszában kettévágtam (úgy éreztem, ehhez az ételhez illik csak a gombaszár, a kalapokból tejszínes-gombás csirke lett), és sorban lerakosgattama hús eltervezett helyére.
A tetejére tettem a "felvirágozott" húst, körberaktam a nagy darabokra vagdosott hagymával és édeskrumplival, ezeket megszórtam a nagyszemű sóval.
Öntöttem alá kb. fél deciliternyi vizet, befedtem fóliával. 200 fokon először 1 órán át, majd fólia nélkül még addig sütöttem (kb. 30 perc), amíg ropogós lett a malachús bőre.
Sajnos a közepén a lilahagyma cikk olyan, mintha egy árnyékpaca lenne, de nem néztem meg időben a képet. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése