Medvehagymás ricottával töltött gombafelek rozskenyér kérgen, grillezett zöldségkazallal
Hozzávalók:
A gombához:
- 10 közepes csiperkegomba feje, kicsit kivájva
- 25 dkg ricotta (Bármilyen túróval jó, nekünk most ez volt itthon.)
- egy pici csokor medvehagyma, felaprítva
- frissen őrölt bors
- só
- 2 evőkanálnyi joghurt
- egy, az uramsütötte rozskenyér megszáradt vége (kb. 1 zsömlényi)
- egy kis fej hagyma, apróra vágva
- felaprított petrezselyemzöld
- frissen őrölt bors
- 1 tojás
- só
- sárgarépa, csíkokra vágva
- zellerszárak, csíkokra vágva
- cukkini, félkörökre vágva
- kevés olíva olaj
Langyos vízbe beáztattam a kenyeret. Miután kinyomkodtam belőle a vizet, a párolt hagymával, fűszerekkel, tojással összekeverve klasszikus tölteléket készítettem , amit egy sütőtál éppencsak kiolajozott, morzsával megszórt aljára vékonyan elterítettem.
A ricottát elkevertem a többi hozzávalóval, betöltöttem a gombafejekbe, majd felsorakoztattam őket a tölteléken.
200 fokon kb. 45-50 perc alatt a töltelék ropogós kéreggé sült, a közben szépen megpirult gombák alatt.
A zöldségkazalhoz, egy tapadásgátlóval bevont serpenyőben pici olívaolajat forrósítottam, majd pár perc alatt megpirítottam rajta a zöldségeket, úgy, hogy ropogósak maradtak. Az utolsó pár másodpercben tettem rá sót, és egy nagyon pici fokhagymát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése