Mindig van itthon kefír, amit ő csinál, így ezerfélére fejlesztettük a kefíres sütik számát. Talán ezt mondtam is már itt.
Ennek megfelelően a máktorta is egy egyszerű, bögrés-kefíres sütemény.
Hozzávalók:
- 3 dl darált mák
- 2 dl őrölt kókuszreszelék
- 0,5 zacskó (6 g) sütőpor
- 2 dl kristálycukor
- vanília
- 1 tojás
- 0,5 dl olaj
- 2 dl kefír
A masszát egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-es tortaformába öntötte , és 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütötte, azután 160 fokra mérsékelte a hőmérsékletet, és még kb. 15 perctelt el a tűpróba sikerességéig.
Sajnos, nem lett elég masszív a süti állaga. Legközelebb 1 dl-nyi mákot lenmagőrleménnyel helyettesítünk majd. Feltehetően akkor kettévágható a lap középen, így most csak háromszögekre vágtuk, és mellé tettük a jégkrémet.
A sajtos málnajégkrém hozzávalói:
- 3/4 liternyi fagyasztott málna
- 20 dkg tejszínes krémsajt
- 3 evőkanálnyi porcukor
Először ettünk, csak utána fényképeztünk, így a jégkrém már nem az eredeti állagát mutatja. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése