Dr. Takács Hajnalka így harangozta be az általa kreált babatortát: "Nem, nem lapoztam kettőt a szakácskönyvben, mint Rachel a Jóbarátokban:) És nyugi, egyáltalán nincs bab íze. Ezt a receptet azért szeretem, mert kellő fehérjeforrás van benne és akkor is teljes értékű étel, ha a kislányom úgy dönt, hogy nincs kedve mást enni. Van benne fehérje, szénhidrát és jó minőségű zsiradék is, már ezerféleképpen variáltam, most éppen fehérbabbal készült."
Persze, azonnal megcsináltam. Igaz én második alkalommal fügét tettem bele és a zabpehely negyedét tönkölydarával helyettesítettem, de ez is azt bizonyítja, hogy tökéletes és tökéletesen variálható recept. Jónak gondolom cukormentes gesztenyével, és csicseriborsóval is.
Első alkalommal egy gyümölcskenyér formábn, most pedig egy 18 cm átmérőjű kis kuglóf sütőben sütöttem.
Mirkó imádja nagyon akkurátusan tudja majszolni.
Hozzávalók (a Hajnalka leírását teszem ide, ezúttal is megköszönve a tökéletes babasüteményt):
- 80 g darált zabpehely vagy zabliszt
- 250 g bab, nálam most konzerv fehérbab és nem csepegtettem le teljesen a levétől, hogy szaftos legyen a süti
- 3 kisebb banán
- 100 g aszalt szilva
- 2 ek karobpor-mert nincs élénkítő hatása, mint a kakaópornak
- tegyél bele egy maroknyi magot vagy magolajat
Sűrű palacsintatészta szerű masszát kell kapnod. Ha túl sűrű, tejjel lazíthatod, ha túl híg, tegyél még bele zabpelyhet.
Sütőben 180 fokon légkeverésen 20 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése