Nos, azóta háromszor is megfőztem már, hogy lássa,
Ha szereted az indiai jellegű ételeket, bátran próbáld ki, ha meg még nem kóstoltad, bátran vágj bele.Hozzáteszem, ne ijedj meg a fekete mustármagtól, meg a lepkeszegmagtól, ha nem jutsz hozzá, ezek nélkül is nagyon finom, a többi fűszer pedig simán meg lehet venni mostanában az élelmiszerboltokba.
Először is megmutatom.
Aztán megmutatom, milyen az, amikor a telefon
beleesik fényképezés közben (ez még a múltkor történt, amikor ezt megelőzően főztem).
Most pedig elmondom, hogyan készül.
Hozzávalók (kb. 6 adagnyi):
- 2 doboz hámozott, egészes paradicsomkonzerv (jó lehet a darabolt is, csak akkor nem marad ennyire egyben a "betét"
- 1 teáskanálnyi fehér mustármag
- 1 teáskanálnyi fekete mustármag
- 1 teáskanálnyi koriandermag
- 1 teáskanálnyi lepkeszegmag
- 1 teáskanálnyi rómaikömény
- 2 evőkanálnyi (olíva) olaj
- kevés (frissen) őrölt bors
- 1 cikk zúzott fokhagyma
- 1 teáskanálnyi só
- 1 evőkanálnyi currypor (én madras curryt szoktam, mert szeretjük a csípőset)
- 0,5 evőkanálnyi kurkuma
- kevés füstölt paprika pehely (el is maradhat)
- koriander-, vagy petrezselyemlevél
Kibontom a konzerveket, kiveszem belőlük az egész paradicsomokat, melyeket hosszában kettévágok, és vastagabb darabokra szeletelek.
A túzhelyre teszem a fazekat, felforrósítom és beleteszem az 5 teáskanálnyi fűszert, majd addig kavargatom, amíg szinte már mindegyik szem pattog. Ekkor ráteszem az olajat, és felöntöm a konzerves dobozokban maradt paradicsomléval.
Beleteszem a többi fűszert, felöntöm annyi vízzel, hogy elegendő legyen majd a leves 6 adagra, és lassan forralom.
Időnként megkóstolom, ha már nem "vízízű", beleteszem a paradicsomdarabokat és összeforralom.
Nagyon finom magában is, de ha vegán vagy, tehetsz rá a tányérodban vegán sajtot, ha meg nem vagy vegán, akkor parmezánt és/vagy füstölt sajtot, esetleg kaskavalt, ami finom sós.
Beleteszem a többi fűszert, felöntöm annyi vízzel, hogy elegendő legyen majd a leves 6 adagra, és lassan forralom.
Időnként megkóstolom, ha már nem "vízízű", beleteszem a paradicsomdarabokat és összeforralom.
Nagyon finom magában is, de ha vegán vagy, tehetsz rá a tányérodban vegán sajtot, ha meg nem vagy vegán, akkor parmezánt és/vagy füstölt sajtot, esetleg kaskavalt, ami finom sós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése