Hozzávalók (kb. 6 személyes adag):
a húsos réteg:
- 40 dkg darált hús
- 20-25 dkg gomba
- 1 közepes hagyma
- zsiradék
- bors
- só
- 2 cikk fokhagyma
a karfiolos réteg
- 1 közepes fej karfiol
- 1 dl-nyi (vizezett) tejszín
- 4 evőkanál tejföl
- reszlet szerecsendió
- őrölt fehérbors
- örölt kömény
- 1 cikk fokhagyma
- só
- 10-15 dkg félkemény reszelt sajt
a morzsaréteg
- 4 szelet teljes kiőrlésű friss kenyér
- 1 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 cikk zúzott fokhagyma
A hagymát apróra vágtam, olajon pároltam, őröltem rá borsot, zúztam rá fokhagymát, rátettem a darált húst és a gombát, majd puhára pároltam úgy, hogy a végén a lé, amit engedett, elpárologjon. Elsimítottam egy sütőedény aljában.
ez a szokásosnál is pocsékabb kép |
4 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret eltépkedtem, beletettem az aprítógépbe, elkezdtem forgatni, és amikor már majdnem teljesen morzsás volt, hozzátettem az olajat és a fokhagymát.
A morzsát elegyengettem a karfiolmassza tetején.
180 fokra előmelegített hőlégkeverésben sütöttem meg, talán 30 perc volt, nem állítottam órát, a morzsa színét figyeltem.
A sajt jól összetartotta, széles tálaló "lapáttal" ki lehetett emelni a tálból a kivágott szeleteket, de szerintem ennél az ételnél nem fontos a precízség. Uborkasalátával ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése