Ahogyan én csináltam, cukorbEtegek is ehetik, de ha te ehetsz "rendeset", akkor a fekete színnel írt hozzávalókat használd a kék színnel írtak helyett. A cukorbetegek, IR-esek figyeljenek rá, hogy amit kék színnel írtam, nem cserélhetik le a fekete színnel írt hozzávalókra.
Mielőtt leírom, hogy hogyan csináltam, elmondom, hogy az uram már megette ezt a nagy szeletet, ami a kép jobb oldalán van, és az előbb hallom a kést "kopogni" az üvegtálon. Kérdezem: te mit csinálsz? Válaszol: kipróbálom, olyan finom-e még, mint az előbb volt.
Egy 29 cm átmérőjű, 4 cm magas piteformát használtam.
Hozzávalók, a tésztához:
- 6 dl "csillagtej" (ez lassú felszívódású cucc, tejszín és víz keveréke, csodatalálmány, kattints a pirosra, ha látni akarod az eredetét), DE HASZNÁLJ NYUGODTAN TEJET, HA TEHETED
- 6 db tojás
- 2,5 dkg negyedannyi édesítőszer, DE HASZNÁLJ 10 dkg CUKROT, HA TEHETED
- 20 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg darált mandula, vagy dió, vagy kókusz, vagy liszt
- 7 dkg teljeskiőrlésű liszt, DE HASZNÁLHATSZ HELYETTE FINOMLISZTET, HA TEHETED
- 3 dkg finomliszt
- kevés reszelt citromhéj
- vanília(őrlemény), DE HASZNÁLHATSZ EGY ZACSKÓ VANÍLIÁS CUKROT IS, HA TEHETED
- 1 evőkanálnyi olvasztott vaj (OLYAN ZSIRADÉK, AMIT SZERETSZ HASZNÁLNI) + egy kevés a sütőedény kikenéséhez
A sütőt 200 fokra előmelegítettem (hőlégkeverés).
A tészta hozzávalóit összeturmixoltam (persze, kézzel is összekeverhető, a lényeg, hogy homogén legyen). Ez így egy palacsintatészta jellegű, híg massza lesz, amit a vajjal kikent formába öntünk és beletesszük a forró sütőbe. 5 percig sütjük, ez alatt az idő alatt bebőrösödik a massza teteje.
Óvatosan kivesszük a sütőből vigyázzunk, ki ne löttyenjen. Rászórjuk a gyümölcsöt és visszatesszük a sütőbe. Ezzel egyidejűleg a hőmérsékletet 170 fokra mérsékeljük.
Kb. 35 perc alatt sül meg, de tűpróba mindenképp szükséges.
Muszáj kivárnom a holnap délelőttöt, addig csak szagolom...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése