Nem beszélve arról, hogy alig kell hozzá valami. Azért nem írok mennyiségeket, mert a múltkor sok csirkecomb volt és kevés káposzta, most pedig egy kis maradék csirkemell, és sok káposzta. Mindenhogyan finom.
Hozzávalók:
- felcsíkozott kelkáposzta
- felcsíkozott csirkemell, vagy csirkecomb
- köménymag (elhagyható, mivel ma kifelejtettem és így is tökéletes volt)
- egy kicsi darab aprított gyömbér, vagy gyömbérpor (ma az volt benne)
- 1-2 cikk fokhagyma (ma granulátum volt
- kevés só
- kevés bors
- zsiradék
Kevés olajon nagyon forró serpenyőben megpirítottam a csirkemell csíkokat, majd kiszedtem és félretettem.
Pótoltam az olajat (nem kell sok), amikor rátettem a felcsíkozott kelkáposztát és pirítottam, szintén nagyon forró serpenyőben, egyet-egyet kavarva rajta, nem baj, ha kissé "megkapja", finomabb a sült ízű kel, mint a párolt.
Amikor kellően megpirult a káposzta, visszatettem a húst, sóztam, borsoztam, fokhagymáztam és gyömbéreztem.
Lefedtem, hogy szottyosodjon, hiszen a só elkezdi kivonni a nedvességet és a pára is lecsapódik a fedőről.
Egy-két perc múlva löttyentettem rá tejszínt és tejfölt ( a múltkor csak tejfölt), összeforraltam, és már kész is volt.
Magában is tökéletes, de nekem muszáj szénhidrátot is enni, így barnarizs volt hozzá.
Forrás: Mautner Zsófia
Szolgálati közlemény: nem tudom, miért kékek a sorok itt-ott, de nincs kedvem újra írni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése