Eredetileg egy padlizsánétel tölteléke, de - amióta csak felfedeztem a már emlegetett Húsz ország konyhája című könyv (szerző: Horváth Boldizsárné, megjelentette az Európa Könyvkiadó 1985-ben) marokkói fejezetében - mi kenyérre kenve esszük. (Én majonézes pirítóson, paradicsommal megpakolva szeretem a legjobban.)
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán meghámozva, kockákra vágva
- ma 5 dkg vaj, de ha vegán krémet akarsz, akkor használj 3 evőkanál növényi eredetű zsiradékot (én olívaolajat szoktam)
- 2 kisebb, apró kockákra vágott vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- fél citrom leve
Ez az a padlizsánkrém, ami hidegen és melegen egyaránt finom, a citrom és a petrezselyem nagyon friss ízt ad neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése