Ma főztem. Semmi extrát, egy egyszerű zöldséglevest csináltam, amibe a kezem ügyében lévő ez-az került, a lényeg a kényelmes főzés volt. A kosztosaim (az uram és a barátja) kétszer is szedtek, úgyhogy nem átallom azt gondolni, finom lett
Hozzávalók:
- 1 csomó sárgarépa
- 1 csomó petrezselyemgyökér
- 1 karalábé
- 50 dkg zöldborsó
- 2 evőkanálnyi vaj
- 2 db vöröshagyma
- 2 kicsi cikk fokhagyma
- 4-5 db gomba
- 2 db babérlevél
- őrölt bors
- kb. 1/4 szerecsendió lereszelve
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- fél marék csigatészta (2 percig főzős)
- petrezselyemlevél
- tárkonylevél
Felöntöttem vízzel, beletettem a felkarikázott répát és petrezselyemgyökeret, a kicsi hasábokra vágott karalábét, megsóztam, belepottyantottam a paprikát, a paradicsomot és az egészben hagyott vöröshagymát, és szép lassan főztem.
Amikor a zöldségek megpuhultak, beleszórtam a borsót, amikor felforrt, beletettem a tésztát, és az újraforrástól 2 percig főztem. Ez alatt felaprítottam a petrezselyem- és a tárkonylevelet, belekevertem a levesbe, aztán lefedtem és rövid ideig pihentettem.
Ilyen lett:
...és a Gulács, meg a környezete...
2 megjegyzés:
Ma 2017.07.06. elkészült a leves. A barátnőm azt mondta egyszer, te soronként főzöl.Most nagyon odafigyeltem a sorokra, mert én képe vagyok a borsólevesből kifelejteni a borsót. A zöldségleves a kedvencem, de nem vagyok fűszerekben ennyire laza. (igen ez már nekem lazaság, vagy jó fűszerismeret) Amikor Márti kitette az fb-n a posztot úgy döntöttem, hogy akkor most ideje újítani. És megérte. A család kisebbik fele nem szereti a gombát. De megegyeztünk abban, hogy azt majd eszi belőle, aki igen. A kicsi fiam szó nélkül pucolta a zöldséget, és elrohant borsóért, mert anyukája biztos volt, hogy van a mélyhűtőben, de a halálon kívül, az emberi butaság a legbiztosabb. Azt mondhatom, hogy érdemes volt lazázni. Fantasztikus ízek dobták ma fel a megszokottakat itthon. Bátran állítom, hogy mindenkinek ízlett és nem ez lesz az utolsó nap, amikor asztalra kerül nálunk.
jajjjdejó! :D
Megjegyzés küldése