Még valami: nem írok csak hozzávetőleges mennyiségeket, mert pl. maradék kölest használtam, és a zabpelyhet is csak beleszórtam a tálba, és nem igazán néztem a rázúduló forró víz mennyiségét sem.
A fasírt hozzávalói:
- 1 nagy bögrényi zabpehely annyi forró vízzel leöntve, ami jól ellepi
- 1 pohárnyi főtt köles
- 1 jó nagy, finomra reszelt sárgarépa
- só
- bors
- pici fűszerpaprika
- 2 cikk fokhagyma (helyette 2-3 szórásnyi hinget használtam)
- borsikafű
- petrezselyemzöld
- 2 evőkanálnyi útifűmaghéj (ha eszel tojást, akkor abból 1 db elegendő)
- a formázáshoz zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Amíg sültek a fasírtok, a bulgur is elkészült.
Hozzávalók:
- 1 "összemarék" zöldborsó
- 1 bögre teljes kiőrlésű, aprószemű bulgur (ha rizs van otthon, az is jó persze)
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- kevés olívaolaj (bármilyen olaj jó)
- kevés lenmagolaj (el is maradhat)
A borsót kicsi olajon megpároltam egy kevés sóval.
Összekevertem a borsót és a bulgurt és a petrezselyemzöldet úgy, hogy lenmag olajat is öntöttem rá.
A hozzá készült saláta elemei: sárgarépa, salátalevél, paradicsom és zöldpaprika, valamint citromlé-mustár-fehérbors öntet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése