Először a pudingot csináltuk meg. Bálint és Katica szedett a kertben szedret, az volt az alapja.
Hozzávalók (kb. 7-8 dl lett belőle):
- 1 müzlistálkányi szeder
- 4 db őszibarack
- 1 kezeletlen héjú citrom lereszelt héja
- 3 evőkanálnyi útifűmaghéj
Amíg a puding sűrűsödött, megcsináltam a palacsintákat.
Hozzávalók (7-8 adagnyi):
- 4 db banán
- 8 db tojás
- 1 bögre dió és kókuszreszelék vegyesen
- 1 kicsi citrom lereszelt héja
- 1 kávéskanálnyi kínai ötfűszer (de mézeskalács fűszer, vagy csak fahéj is jó)
- kb. 4 dkg nagyon puha vaj a masszába és egy kevés a serpenyőbe, a palacsinták alá
Figyelni kell arra, hogy - bár forró serpenyőben kell megkezdeni a sütést - végig takarék lángon süssük, mert a banán miatt nagyon gyorsan karamellizálódik.
Úgy ettük, hogy megpakoltuk a nyers gyümölcspudinggal és öntöttünk a tetejére kefirt.
A végén mutatok egy "munkaképet". Azért, mert ezen az úticsomagon látszik, hogy tényleg puding állagú a gyümölcs.
Amit még szükségesnek tartok elmondani, az az, hogy a sütésen kívüli tiszta munkaidő a szeder szedésével együtt kb. 20 perc. A sütést pedig egy 25 cm átmérőjű palacsintasütőben, hármasával csináltam.
1 megjegyzés:
Szia Márti!
Tudom, hogy te is szeretsz játszani, ezért gondoltam szólok neked is, hogy kiírtam egy régi játék újabb fordulóját, ha érdekel esetleg, nézz be hozzám
http://zsuzsiafazekban.blogspot.co.uk/2016/08/online-vacsora-csata-jatek.html
Megjegyzés küldése