Hetekkel ezelőtt ettük ezt a finom goffrit, és nem vagyok képes leírni, pedig nagy örömmel jelentkeztem a 29. Blogkóstolóra, és még nagyobb örömmel nézelődtem a nekem kisorsolt Főzni jó sütni még jobb blogon, mert nagyon odalettem az ott található ételekért.
Épp aznap, amikor sütöttem a goffrikat, a blog írója, Dóri, épp meg is osztotta FB-on a receptet, amit kiválasztottam. Gyorsan megmutattam neki a már elkészült sütik képét, aztán az írást csak halogattam, eddig.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2+1 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek olvasztott vaj
- 250 g liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 db alma
- 0,5 l tej
Elsőként a tojásokat választotta szét és a fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verte.
A sárgáját összekeverte 2 ek cukorral, vaníliás cukorral, olvasztott vajjal és a tejjel., majd beleszitálta a sütőporral elkevert lisztet.
A megpucolt almát belereszelte a tésztába, és összekeverte.
Óvatosan hozzákeverte a felvert tojásfehérjét is, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
Mindez az általunk egyébként preferált goffrimasSzától hígabb volt, kicsit meg is ijedtem, hogy ki fog folyni a sütőből, de - bízva Dóriban- elkezdtem a sütést, és megállapítottam, hogy tökéletes a massza! Mindösszesen annyit változtattam, hogy vajjal kentem ki a goffrisütőt.
Amíg én sütögettem, az uram leszedte az első málnaszemeket a kertből. Azután elővette a tavaly lefagyasztott feketeribizli maradékát, és joghurttal "összeaprítógépezte", így házi fagyival és házi gyümölccsel ettük.
Amíg én sütögettem, az uram leszedte az első málnaszemeket a kertből. Azután elővette a tavaly lefagyasztott feketeribizli maradékát, és joghurttal "összeaprítógépezte", így házi fagyival és házi gyümölccsel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése