Translate

2016. április 29., péntek

Amerikai (?) palacsinta




A 28. Blogkóstolón a Tűpűrna és habverő blogot sorsolta ki nekem a a játék háziasszonya, a tepszi.hu blog írója.
Főztem már máskor is a játék keretében Pitelánytól, és ezúttal is örömmel kutakodtam nála.

A választásom a Harisnyás Pippi palacsintájára esett, aminek az az aktualitása, hogy épp kaptunk ajándékba egy kisüveg, Kanadából származó juharszirupot.

Nem szaporítom tovább a szót, írom is a receptet. Épp úgy csináltam, mint Eszter (csak dupla adagot, hiszen mi sokan vagyunk), kivéve, hogy joghurt, gyümölcs és juharszirup került hozzá.



 Hozzávalók (ez a fele annak, amit én csináltam):
  • 1 bögre (240 ml) teljes kiőrlésű liszt (Graham-liszt volt itthon)
  • 1 bögre tej
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. almaecet
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • fahéj
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • méz vagy lekvár (nálunk most juharszirup)
A tejhez töltöttem az ecetet, pár percig állni hagytam, közben összekevertem a tojást az olvasztott vajjal és a cukorral. Összekevertem a tejet és a tojásos keveréket, majd hozzáadtam a száraz összetevőket. Legalább fél órát pihentessük a tésztát. Evőkanálnyi adagokban kis palacsintákat sütöttem vékonyan olajozott serpenyőben.
A gyümölcsök még szinte fagyosak voltak, a joghurt savanykás, a juharszirup meg, hááát, sokkal finomabb, mint amit eddig itthon valaha is vásároltunk..


3 megjegyzés:

martine írta...

nem lehetne befizetni hozzátok egy hónapra? (mondjuk 30-nál több ételed is van fent, amit azonnal megkóstolnék :))) )

Márti írta...

hozzánk csak úgy is lehet jönni kóstolgatni :D

martine írta...

az egy (néhány) hónapon át mindennap kicsit cikinek tűnik :) de amúgy szívesen mennék :)))