Ebben az ételben nagyon finom a letisztult lencseíz, amit erősít a paradicsom és a kókusztej. Ajánlom mindenkinek. Higgyétek el, az egyik legjobb dolog, amikor curry illat terjeng a házban.
Egészen kicsit lett más az enyém, mint a kiindulási recept.
Hozzávalók:
- 40 dkg vöröslencse
- 2 ek olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál római kömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1,5 ek garam masala fűszerkeverék
- 1 kk. kurkuma
- 1 tk fűszerpaprika
- kevés őröltbors
- 1 ek só
- kb. 1,5-2 liter víz
- 2-3 ek paradicsompüré
- 2 dl kókusztej
- chili
Az egyik
vöröshagymát apróra kockáztam, az olajon elkezdtem párolni a római köménnyel, majd hozzáadtam a gyömbért és a fokhagymát, beleszórtam a többi fűszert. Kb. 1 perc után beletettem a lencsét is,
átpirítottam, majd felöntöttem a 1,5 liter vízzel, és beleszórtam a másik apróra kockázott hagymát is. 25-30 perc főzés kellet
neki, a vizet folyamatosan pótoltam. A végén hozzá adtam a paradicsompürét
és a kókusztejet, kicsit főztem, majd lekapcsoltam a tűzhelyet.
Evés előtt újra felforraltam.
Evés előtt újra felforraltam.
Jól mutatnak a sült
hagymakarikák a tetején,és finomak is együtt, de úgy is jó, hogy kókusztejet teszünk rá evés előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése