Azzal kezdtem, hogy egy serpenyőben pirítottam egy marék diót. Miután kihűlt, a kis aprítógépben darabosra zúztam.
A keksz:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 20 dkg vaj
- 1 tojás
- 10 dkg darált dió
Ezeket
beleraktam az aprítógépbe. és addig forgattam, amíg egy nagy gombóccá
összeállt. Kicsit átgyúrtam (csak annyira, hogy egy gömböc legyen egy tányéron), és betettem a hűtőszekrénybe. A recept 30
perc hűtést írt, de nekem jóval később jutott eszembe, hogy egyébként épp
kekszet sütök...
Kinyújtottam kb. 4-5 mm vastagra, négyszögletű lapocskákat szúrtam ki belőle és hőlégkeverésben 180 fokon kb. 8 percig sütöttem.
A kihűlt kekszeket bevontam olvasztott étcsokival (kevés kisütött vajat is tettem bele) úgy, hogy egy kávéskanállal kentem rá. Beszórtam dióval. Frissen is ettünk belőle, de persze a nagyja egy sütőpapíron hűlt ki.
Ne felejtsük el, hogy a keksz hozzávalóin kívül szükséges a tetejére
- kb. 5 dkg (ét)csokoládé
- egy pici vaj (elmaradhat)
- egy maréknyi megpirított, összevagdalt dió a szóráshoz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése