Ez egy háromszemélyes adag lett.
Hozzávalók:
- pici vaj
- só
- 3 szem héjában főtt krumpli
- 3 db előfőzött sárgarépa
- kb. 1/3 előfőzött karfiol
- 1 evőkanálnyi lenmag (elhagyható)
- 1 evőkanálnyi amaránt mag (elhagyható)
- 2-3 dkg-nyi reszelt félkemény sajt (ez edami volt, de persze bármilyen lehet)
- őrölt bors
- 2 cikk fokhagyma
- 3 dl joghurt
- 5 dkg-nyi reszelt füstölt sajt (mozzarellát használtam)
A tűzálló edényt kivajaztam, beleszeleteltem a krumplikat, rádaraboltam a répát, megszórtam a magokkal, őröltem rá borsot, reszeltem rá sajtot.
Beletettem a rózsáira szedett karfiolt (nem voltak nagyok, mert a közepét használtam), és ráöntöttem a reszelt sajttal, zúzott fokhagymával, sóval elkevert joghurtot.
Ha valaki a szememre szeretné vetni, hogy meg kellett pucolni a zöldségeket, és elő is kellett főzni, tehát mégsem lustáknak való, azoknak mondom: de, lustáknak, és jól szervezőknek. Ugyanis az előző napi franciasaláta alapanyagokból félretett répát és krumplit használtam, a karfiol pedig az aznapi zöldséglevesben élt előéletet, kb. 10 percig. Szóval, nyugodjon meg mindenki, tényleg lustáknak és kényelmeseknek való ebéd.
A húsos szekciójé annyiban lett más, hogy hagymakarikákat színesre pároltam borssal, fokhagymával, és vékony csíkokra vágott csirkemellet pároltam benne, majd közé került a cuccnak, úgy a középső "emeletre".
Petrezselymes rizs és saláta is volt mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése