Sokféle avokádókrémet szoktam csinálni. Mutogattam már itt is ilyet, csináltam már ilyet, a mai pedig olyan lett, ami a képen középen van. Nem klasszikus guacamole. Nem szeretek ragaszkodni alapanyagokhoz és arányokhoz sem. Nem ís írok pontos mennyiségeket, csak azt, hogy mi került bele. Az a lényeg, hogy finom legyen, ez pedig kinek-kinek más arányokat jelenthet. Én is mindig másképp csinálom.
Most épp ezeket használtam:
- avokádó, villával szétnyomkodva
- citromlé
- vöröshagyma nagyon apróra kockázva
- fokhagyma szétzúzva
- kápia paprika nagyon apróra kockázva
- színes bors frissen őrölve
- só
- kis kanálka őrölt csípőspaprika
A körözött is egy lágyabb, nem a klasszikusan kenhető, nem csak az általában használt alapanyagokat tartalmazó kence lett.
Amiket összekevertem:
- juhtúró
- tehéntúró
- vaj
- tejföl
- vöröshagyma
- összetört szecsuáni bors
- összetört koriandermag
- összetört köménymag
- őrölt füstölt paprika
- őrölt csípős paprika
- szárított metélőhagyma
- fagyasztott medvehagyma
- só
(Ha van kedved, nézd meg ezt a bejegyzést, ahol elolvashatod, hogyan csináltam kölesből körözöttet és tökmagból pástétomot.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése