Úgy adódott, hogy ezt a női szeszélyt egy nő szeszélye tette alig vállalhatóvá. Finom lett, de a tésztája nem ízléses, vastagabb az illendőnél. Mindez azért, mert hiába tudtam, hogy az eredeti receptben az Okki által leírt mennyiség másfélszerese kellene csak a mi "nagytepsinkbe", lusta voltam számolgatni, és kétszeres mennyiséget csináltam.
Ez a süti is a 21. Blogkóstolóra készült. Azért kóstoltam két blogból is, mert az Abroszra Való blog lemaradt a jelentkezési határidőről, csak a sorsolás után vette észre. Nem szerettem volna, hogy ezért ne játszon, ezért megállapodtunk, hogy választ magának egy blogot, én pedig kóstolok tőle is.
Örülök, hogy így döntöttem, mert egy nagyszerű blogot ismertem meg a játék során. Nem volt egyszerű a választásom, hiszen jobbnál jobb ételleírásokat találtam. Megörültem a női szeszély receptnek, mert nagyon szeretem ezt a sütit. Így is nagyon jó lett, hogy elrontottam!
A receptet másolásssal teszem ide az eredeti helyéről, nem akarom, hogy bárki, aki kipróbálja, úgy járjon, mint én. :D
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 4 tojás sárgája
- 3 evőkanál tej
- 2 dkg friss élesztő
- csipetnyi só
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
Hozzávalók a tetejére:
- 8 ek házi baracklekvár
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg apróra vágott dió
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejbe.
A lisztet dolgozófelületre szórjuk és a vajat elmorzsoljuk benne.
Közepébe kis fészket csinálunk, beleütjük a tojássárgákat és a tejben elmorzsolt élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk.
Ezután kinyújtjuk tepsi méretűre, majd egy sütőpapírral bélelt 25x35 cm-es tepsibe rakjuk, letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a fehér habot, amihez a tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, és addig verjük amíg elfogy a porcukor, és egy nagyon kemény habot nem kapunk.
15 perc lejárta után kivesszük a sütőből az elősütött tésztát, lekenjük baracklekvárral, majd erre rákenjük a felvert habot, és megszórjuk durvára vágott dióval.
A sütőben a hőfokot visszavesszük egy kicsit, majd visszatesszük a sütit, és még kb. 10-15 percig sütjük.
Ha kihűlt, vízbe mártogatott késsel szeleteljük.
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 4 tojás sárgája
- 3 evőkanál tej
- 2 dkg friss élesztő
- csipetnyi só
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
Hozzávalók a tetejére:
- 8 ek házi baracklekvár
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg apróra vágott dió
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejbe.
A lisztet dolgozófelületre szórjuk és a vajat elmorzsoljuk benne.
Közepébe kis fészket csinálunk, beleütjük a tojássárgákat és a tejben elmorzsolt élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk.
Ezután kinyújtjuk tepsi méretűre, majd egy sütőpapírral bélelt 25x35 cm-es tepsibe rakjuk, letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a fehér habot, amihez a tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, és addig verjük amíg elfogy a porcukor, és egy nagyon kemény habot nem kapunk.
15 perc lejárta után kivesszük a sütőből az elősütött tésztát, lekenjük baracklekvárral, majd erre rákenjük a felvert habot, és megszórjuk durvára vágott dióval.
A sütőben a hőfokot visszavesszük egy kicsit, majd visszatesszük a sütit, és még kb. 10-15 percig sütjük.
Ha kihűlt, vízbe mártogatott késsel szeleteljük.
Én 180 fokon sütöttem, és 160-ra vettem vissza a hőmérsékletet.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta lett! :) Engem nem zavarna hogy egy kicsit vastagabb lett a tésztája, simán eltüntetnék jó pár szeletet.
Köszönöm, hogy tőlem is blogkóstoltál és nagy köszönet a kedves szavakért! :)
Igazán jó volt tőled kóstolni! :)
Megjegyzés küldése