Hozzávalók:
- 0,5 kg csíkokra vagdalt főzőtök
- 1 db vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 kávéskanál curry
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 kávéskanál koriandermag
- őrölt bors
- só
- 1 késhegynyi csípős paprikaőrlemény
- 2-3 dl paradicsompüré
- szárított korianderlevél (petrezselymelevél)
- 1 evőkanálnyi citromlé
- 1 nagy evőkanálnyi növényi zsiradék (amilyet szeretünk használni)
A zsiradékon sóval pároltam a kockákra vágott vöröshagymát, megszórtam az összetört korianderrel és római köménnyel. Illatosra pirtottam, majd hozzákerült a currypor és a fokhagyma, azokkal is alaposan átpirítottam, és rátettem a tökcsíkokat. Nem pároltam puhára, szinte csak átforrósítottam. Ráöntöttem a paradicsompürét, ráőröltem a borsot, szórtam rá őrölt paprikát, kicsit utánasóztam és összerotyogtattam, majd belekevertem a citromlevet.
A végén megszórtam szárított korianderzölddel. Sajnos (?) a frissnek az ízét én nem szeretem, a szárítottét viszont igen. Persze, aki azt sem szereti, petrezselyemzöldet is szórhat rá.
A végén megszórtam szárított korianderzölddel. Sajnos (?) a frissnek az ízét én nem szeretem, a szárítottét viszont igen. Persze, aki azt sem szereti, petrezselyemzöldet is szórhat rá.
Köretnek egy rész teljeskiőrlésű kuszkuszt 2 rész vízzel leöntöttem, sóztam, borsoztam, letakarva megduzzasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése