Egyszerű és gyors ebéd. Került hozzá egy kis mángold is, hogy színesebb és ízesebb legyen. Persze, nélküle is tökéletes. (Egyébként meg petrezselymes krumpli rulez.)
Hozzávalók (3 főre):
A csirkéhez:
- 3 db felsőcomb filé
- 2 kávéskanálnyi gyros fűszerkeverék (én ezt használtam, de persze jó a boltban vásárolt is)
- pár darab félbevágott vöröshagyma
- 4-5 cikk fokhagyma
- 3-4 dkg vaj
A krumplihoz:
- 6 db krumpli
- 5 szép nagy mángoldlevél (ha nincs, spenót is jó, meg persze krumpli "magában", vagy petrezselyemmel is)
- 2 cikk fokhagyma
- őrölt bors
- só
- 3-4 dkg vaj
Legelőször a krumplikat főztem meg héjastól, majd kicsit hűtöttem, azután elnegyedeltem. Most lehúztam a héját, mert azt akartam, hogy a mángold szép sötétzöld színe érvényesüljön, de alapesetben rajta szoktam hagyni.
A csirkéhez a vajat felforrósítottam. Amíg ez a művelet tartott, a fűszerkeverékkel beszórtam a combokat.
Mikor már a vaj forró lett, a bőrével lefelé fordítva beletettem a filéket a serpenyőbe, közé tettem a félbevágott hagymákat a vágott felükkel lefelé és a meghámozott fokhagymagerezdeket is közéjük potyogtattam. Kb. 3 percig teljes lángon sütöttem, majd átfordítottam mindent a másik oldalára, takarékra vettem a gázt, lefedtem a serpenyőt és még kb. 4 percig sütöttem, majd levettem a fedőt, újra felerősítettem a lángot és gyorsan elsütöttem alóla a nedvességet. Szaftos, piros húst és szép sült hagymákat kaptam.
Mindeközben a mángoldleveleket széles csíkokra vágtam. A felforrósított vajra rádobtam, átpirítottam, rászórtam az összezúzott fokhagymát, közékevertem az elnegyedelt krumplikat, megborsoztam és jól összepirítottam. A legvégén kicsit megsóztam.
Ezekhez a megsült-megpirult forró finomságokhoz nagyon jól illett ez a jó hideg joghurtos uborkasaláta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése