Egy szép nagy csomaggal vettünk. Persze, ugyanúgy fél kg-os volt, mint a többi, de mivel zsengék és nagyon véknyak voltak, jó sok volt benne. Hogy valójában mit csinálok belőle, azt csak ma reggel gondoltam ki. Köret (vagy saláta, kinek hogy tetszik) lett belőle fokhagymás-tejszínes tengeri halhoz és gombához. (A halat nem fényképeztem le, a gombából valószínűleg lesz később bejegyzés, bár nem túl látványos étel, de annál finomabb.)
Citromos paradicsom és spárga
Hozzávalók (4-en ettünk belőle):
- 50 dkg zöld spárga
- 1 nagy csipet só
- pici szódabikarbóna
- 6 db paradicsom
- fél citrom húsa
- fél vöröshagyma
- 1 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 evőkanálnyi mustár
Egy fazék aljába öntöttem vizet és egy csipet sóval felfőztem, aztán beletettem a szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a spárga színe.
A spárgákat elfektettem a párolóbetéten, a forró víz fölé tettem, lefedtem és pár percig pároltam. Kicsit "harapósra" hagytam.
A hagymát nagyon finomra összevágtam, a lehártyázott citrommal ugyanígy tettem, majd olívaolajjal és egy evőkanálnyi mustárral összekevertem.
Ebbe az öntetbe került bele az összevagdalt spárga és a darabokra vagdalt paradicsom.
Ebédig a hűtőben tartottuk.
Nem tévedés, több só nem került bele, csak annyi, amennyit a főzővízbe tettem. A hagyma, a citrom és a mustár épp eléggé ízesítette, nem hiányzott a só.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése