Nem tudom eldönteni, melyikkel kezdjem. Három finom sült készült vasárnap Violának. Az biztos, hogy a gombás-lecsós padlizsánnal nem kezdem és nem is folytatom, mert azt nem fényképeztem le. Marad a tojásfasírt és az azzal töltött gomba. Na, ezzel kezdem.
Töltött gomba újkrumplival
Hozzávalók (2 adagnyi):
- 6 szép gombafej
- 6 gombócnyi tojásfasírt massza
- 6 szelet hagyma
- 6 szelet paradicsom
- 2 cikk fokhagyma
- pár levél bazsalikom
- őrölt bors
- só
- olívaolaj
- 6 szelet sajt (ez Óvári Csemege volt, de bármi jó lehet rá, mozzarella szerintem még jobb)
A gombafejekbe jókora üregeket vájtam, jól megtömtem tojásfasírt masszával. Olívaolajjal kikent sütőedénybe sorakoztattam. Mindegyikre tettem egy szelet hagymát és egy szelet paradicsomot. 220 fokon sütöttem. Kb. 30 perc után a paradicsom szeletekre rászórtam a felaprított fokhagymát és bazsalikomot, őröltem rá borsot, rátettem a sajtszeleteket és ráolvasztottam.
A krumpli:
- pár apró szemű újkrumpli felszeletelve
- 1 kicsi vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- kevés vaj
- kevés olívaolaj
- só
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát pároltam a zsiradékok keverékén, rátettem a felszeletelt krumplit és időnként óvatosan átforgatva megpirítottam. A végén sót is tettem rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése