Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető, rendkívül finom, és sokoldalúan használható gasztroajándék.
Én tettem már tortába, palacsintatöltelékbe, hempergettem már bele túrógombócot,de nem zárom ki az üvegből kanállal kievés lehetőségét sem.
Én tettem már tortába, palacsintatöltelékbe, hempergettem már bele túrógombócot,de nem zárom ki az üvegből kanállal kievés lehetőségét sem.
Szóval igen egyszerű, de annál finomabb ajándék a grillázs.
Ahogyan én készítem: egy tapadásgátlóval bevont serpenyőben szétterítek díógerezdeket, megszórom (ezúttal barna) kristálycukorral, és addig hevítem kavargatás nélkül, amíg a
cukor megkaramellázódik. Ez az idő épp elég arra, hogy a dió is
megpiruljon. Ha kész, egy sütőpapírral letakart vágódeszkán szétterítem
és megvárom amíg kihűl. Akkor darabokra tördelem és mozsárban, vagy
aprítógépben összezúzom.
Darabokra tördelve |
Üvegbe öltöztetve |
2 megjegyzés:
Ilyet én is szoktam csinálni,bonbon készítéshez, tortatöltelékbe szeretem.
Sajnos nagyon finom. :))
Nálunk egy időben a lányom a szülinapjára vaníliás-grillázsos tortát kért. Akkoriban gyakran csináltam, mostanában ritkábban, mert akkor nem bírom megállni, hogy ne egyek belőle.
Megjegyzés küldése