Translate

2013. december 15., vasárnap

Karácsonyig még elkészítheted - Gasztroajándék 3.

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető, rendkívül finom, és sokoldalúan használható gasztroajándék.

Én tettem már tortába, palacsintatöltelékbe, hempergettem már bele túrógombócot,de nem zárom ki az üvegből kanállal kievés lehetőségét sem.

Szóval igen egyszerű, de annál finomabb ajándék a grillázs.

Ahogyan én készítem: egy tapadásgátlóval bevont serpenyőben szétterítek díógerezdeket, megszórom (ezúttal barna) kristálycukorral, és addig hevítem kavargatás nélkül, amíg a cukor megkaramellázódik. Ez az idő épp elég arra, hogy a dió is megpiruljon. Ha kész, egy sütőpapírral letakart vágódeszkán szétterítem és megvárom amíg kihűl. Akkor darabokra tördelem és mozsárban, vagy aprítógépben összezúzom. 

Darabokra tördelve


Üvegbe öltöztetve

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Ilyet én is szoktam csinálni,bonbon készítéshez, tortatöltelékbe szeretem.

Márti írta...

Sajnos nagyon finom. :))

Nálunk egy időben a lányom a szülinapjára vaníliás-grillázsos tortát kért. Akkoriban gyakran csináltam, mostanában ritkábban, mert akkor nem bírom megállni, hogy ne egyek belőle.