Translate

2013. november 30., szombat

Ma reggel pakolásztam a hűtőszekrényben

Kallódott egy kisdarab kolozsvári szalonna, egy nagyobb marék spenót, egy maréknyi gomba és egy evőkanálnyi juhtúró.

Pár szem krumplit felkockáztam, a gombát nem túl egyforma darabokra vágtam, az egészben hagyott spenótleveleket egy kis vajon átpároltam (nem akartam, hogy a leve eláztassa a környezetét), a szalonnát közben felcsíkoztam, majd mindezeket egy tálban összakevertem úgy, hogy közé morzsoltam a juhtúrót, kapott egy kis durva szemű tengerisót és zúzott fokhagymát, és őröltem bele borsot is.

Hőlégkeverésben, 200 fokos sütőben félórán át sütöttem, akkor beterítettem a tetejét durvára reszelt edámi sajttal. Nem pirítottam meg túlságosan.
Nagyon finom lett.





Nincsenek megjegyzések: