- 3 szem krumpli
- fél fej vöröshagyma
- 2 evőkanál lenmmag
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl-nyi tejszín
- só
- 2 sárgarépa
- egy kb. 15 cm hosszú amerikai sütőtök darab
- kevés gyömbér
- 1 mokkáskanál római kömény
- 1 mokkáskanál fekete mustármag
- 1 mokkáskanál koriandermag
- színes bors
- 2 cikk fokhagyma
- kevés parmezán (más sajt is jó)
A hagymát hosszában nagyon vékonyra szeltem, a krumplit uborkagyalun lereszeltem, összekevertem olívaolajjal, sóval és lenmeggal, majd elterítettem egy üvegtepsiben. Egyenletesen szétöntöttem rajta a tejszínt, majd kiraktam parmazánnal, amit szintén az uborkagyalun reszeltem, bár az inkább küszködés volt természetesen.
A répát karikára vágtam, a sütötök darabot hatodoltam, majd felszeleteltem, így háromszögeket kaptam belőle. Beletettem egy tálba, öntöttem rá olívaolajat, reszeltem rá gyömbért, őröltem rá borsot.
Egy vágódeszkára kiöntöttem a többi fűszert egy kupacba, rátettem a kupacra a fokhagyma gerezdeket, rácsaptam a kés pengéjével, és összevagdaltam. Így nem gurulnak el a fűszerek, felszabadulnak az illatok, de optikailag mégis önálló életet él mindegyik az ételben, nem egynemű por. Ezt az illatkupacot is beletettem a tálba, alaposan elkevertem az egészet és ráraktam a krumplira. Szórtam rá durva szemű sót, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt sütöttem meg.
Nem volt itthon a fényképezőgép, amikor elkészült az étel, amit utaztatnunk kellett, időre, így nem volt alkalmam normálisan lefényképezni, és természetesen Viola a pirult részeket kapta, ezt itt a fényképen csak a csomagolás utáni maradék.
Így nézett ki sütés előtt:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése