Vasárnap délután a paradicsom befőzése közben a látvány és az illatok a tudtomra adták, hogy az étel paradicsomos lesz. Gyorsan el is dobozoltam a hűtőbe két nagy hámozott paradicsomot.
Először római köményes, koriandermagos változatra gondoltam, de végül inkább olaszos lett.
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 1 csomag natúr tofu (füstüs ízűből még finomabb lehet)
- 1 dl sűrített paradicsom (tegnap kimaradt az üvegekből)
- 2 nagy hámozott befőzőparadicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- őrölt bors
- kakukkfű
- szurokfű
- bazsalikom
- só
- 2 evőkanál olívaolaj
A tofut felszeleteltem és a szeletek mindkét oldalát pirosra sütöttem az olívaolajban. Lecsöpögtettem és csíkokra vágtam.
A hagymát felkockáztam, a serpenyőben maradt olívaolajon sóval megpároltam. Rászórtam a zúzott fokhagymát, őröltem a tetejére borsot, majd felöntöttem a paradicsommal, aztán rátettem a felkockázottakat.
Visszatettem a serpenyőbe a tofucsíkokat és alaposan összefőztem a paradicsomraguval.
A végén felaprított friss bazsalikomot is kevertem közé bőven.
Azután kihűtöttem, és durumból készült penne kíséretében elbuszozott Violához, aki jól megette.
Így nézett ki bedobozolva:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése