A sült krumpli hozzávalói:
- 1 kg aprószemű, héjastól előfőzött krumpli
- szezámmag
- lenmag
- só
- olívaolaj
Igazából nincsenek kategóriák, de ha már felsorolom a hozzávalókat, muszáj írni konkrétumokat is.A krumpli hol nyers, hol előfőzött, hol héjas, hol hámozott és ezek lehetséges variációi. A magok mennyisége változó, hol csak egyféle, hol több, most például megcsúszott a lenmagos zacskó, amikor szórtam, így az dominált.
A só általában durva szemű, az olaj általában olíva, de nincs különösebb jelentősége.
A megmosott krumplikat beletettem a fazékba, felöntöttem forróvízzel, tettem hozzá sót és kb. 15 percig főztem.
Amikor megfőtt, leöntöttem a forróvizet és folyattam rá hideget, hogy meg tudjam fogni.
Egy tepsi aljára pocsoltam olívaolajat, szórtam durvaszemű sót, és belepotyogtattam a félbevágott krumplikat, a tetejére ismét só és olaj., meg a szezámmag, és jól összekevertem, azután betettem a sütőbe.
Mivel csak pirulnia kell, praktikus a legforróbb fokozatra állítani a sütőt.
Én 250 fokon kb. 35 percet sütöttem, ha jól emlékszem.
Mivel csak pirulnia kell, praktikus a legforróbb fokozatra állítani a sütőt.
Én 250 fokon kb. 35 percet sütöttem, ha jól emlékszem.
A gyümölcspüré hozzávalói:
- 6 szem őszibarack
- 1 marék szeder
- fél citrom leve
- 3 szál kakukkfű levelei apróra vágva (kiskanál szárított, ha nincs friss)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése