Holnap elutazunk az urammal. (Igaz, előtte még dolgozom egy kicsit.)
Ilyenkor mindig igyekszem előre csinálni mindenféle finomakat, hogy a szülőmentesség minden tekintetben üdítő legyen.
Persze e kényelmem és a lustaságom itt is kiütközik, mert igyekszem minél kevesebb munkával elérni azt, hogy mindenkinek legyen kedvére való. Igaz, ez eléggé pepecselős, de a hús csak a legvégén kerül bele, miután a Viola részét kiszedtem, így nincs is bennem az az érzés, hogy többfélét főzök.
A neve lehetne magos nemhús, illetve nemrizses hús. Talán ezek a leginkább illőek.
Hozzávalók (kb. 8 személyre, úgy, hogy legyen egy kis maradék is):
- 1 pohár barnarizs
- 1 pohár lenmag
- 1 pohár hajdina
- 0,5 pohár köles
- 0,5 pohár vöröslencse
- 4 db sárgarépa
- 15 dkg-nyi zöldborsó
- 1 cukkini
- 50 dkg gomba
- 40 dkg pulykacomb filé
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanálnyi vaj
- 5 evőkanálnyi olívaolaj
Amíg a pulyka párolódott, húsmentessé tettem a konyhát, és hozzáláttam a többihez.
2 pohár barnarizst egy gyorsfőzőben kevés olívaolajon pirítottam, felöntöttem kétszeres mennyiségű forróvízzel, megsóztam, rázártam a tetejét és kb. 20 percig főztem.
A cukkinit felkarikáztam, sütőpapírral bélelt tepsin meggrilleztem volna, ha nem hőlégkeverésre állítom a sütőt. Így puhább lett a szokásosnál, de szépen megpirult.
A gombát felaprítottam. Vaj, olívaolaj és só keverékén megpirítottam, kicsi fokhagymát is szórtam rá a vége felé.
Egy lábasban olívaolajat forrósítottam, ráöntöttem a magvakat és kicsit pirítottam. A 3 pohárnyi mennyiséget 5 pohár forróvízzel felöntöttem, beletettem a felkarikázott répákat, a zöldborsót, megsóztam, lefedtem és addig főztem, amíg kis kürtők keletkeztek a tetején.
Amikor mindennel kész lettem, a hús kivételével mindent összekevertem úgy, hogy tettem félre egy kis gombát.
Kiszedtem a Viola "adagját", hozzákevertem a félretett gombát. Azután a többit elkevertem a hússal.
A Violáé:
A többieké:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése