Óóóó, gondoltam mindenfélét írni. Nyaralásról, horgászásról, a
Balaton-felvidék természeti csodáiról, a Liliomkert piacról, alvásról, pihenésről és az ételről is.
Írtam töröltem, írtam, töröltem, aztán rájöttem: ez a nyers
gyümölcsleves annyira önmagáért beszél, hogy nincs nekem mit
szószátyárkodni körülötte.
Megmutatom, leírom, és remélem, más is kedvet kap hozzá az egyszerűsége, a természetessége és nem utolsósorban az íze miatt.
Megmutatom, leírom, és remélem, más is kedvet kap hozzá az egyszerűsége, a természetessége és nem utolsósorban az íze miatt.
Hozzávalók:
- 1 liternyi kimagozott sárgabarack
- 8 dl natúr joghurt
- fél citrom leve
- kevés víz
- összeaprított rozmaring levelek
- pár darab érett füge (de akár barack, bármilyen bogyós gyümölcs is jó szerintem)
A magozás után kivettem a vízből, és a joghurttal összeturmixoltam. Miután rendkívül sűrű volt, egy keveset öntöttem bele a citromos vízből, majd beleszórtam az aprított rozmaringot.
Betettem a hűtőbe, kb. 1 órára.
Felszeleteltem pár szelet fügét, és a kimeregetett levesbe beleszórtuk.
Másnap reggel a maradékot gyümölcsjoghurtként ittuk, Aztán hétvégén újra készítettem, akkor barackos túrógombóc öntete lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése