Történt egy alkalommal, hogy azt mondtam a népeimnek: ha új kedves kerül látókörön belülre, akkor kötelező az előzetes interjúztatás, mert ide még egy táplálkozási irányzat be nem teszi a lábát.
Na, betette. Tegnap ebédkor megettem a búcsúsertéskarajomat, mától meg betartom, amit muszáj, mert mégsem szeretném, ha köszvényig fajulna a helyzetem... Így, tehát magamnak is külön főzök már. :)))
Mindennek a tetejébe ma esti vacsorám kialakulása érdekes volt. Hazajöttem farkaséhesen, és szemüveg nélkül (még jó, hogy a multifokális szemüveg viselését nem lehet diétával kiváltani, főzhetnék amiatt is...) dobáltam be az aprítógépbe a cuccokat. Így történt, hogy petrezselyem helyett először egy evőkanálnyi spenót, majd ugyanannyi kapor került ki a fagyasztóból.
Gondoltam, sokat nem ronthat a helyzeten, hát úgy hagytam.
Csillagtök-padlizsán lepénykék
Hozzávalók: (szabadon variálhatók, a mennyiség is mindegy)
- 4 szelet csillagtök
- 4 szelet padlizsán
- 3 evőkanál zabpehelyliszt
- 1 evőkanál lenmagliszt
- 3 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál párolt spenótlevél (friss is lehet szerintem)
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- só
- kakukkfű
- szurokfű
- őrölt bors
- 1 db tojás
- 2 evőkanál párolt árpagyöngy (tegnapról)
- a sütéshez kevés olívaolaj
Finom volt, és holnap is az lesz.
A jelenleg meglévő irányzataink:
- hús is hússal
- lakto-ovo vegetáriánus
- gluténszegény
- szimplán válogatós
- á, nekem mindegy, én úgyis alig eszem
- purinszegény
2 megjegyzés:
Hát, akkor csak itt szólok hozzá :) Nálad még a purinszegény kaja is jól néz ki. :))) Viszont 4. helyen szereplek a listádban, oda is költözöm.:)
Gyere! De csak addig, amíg válogatós maradsz, mert ha már neked is külön kell főznöm, akkor kitagadlak! szívszmájli
Megjegyzés küldése