Translate

2013. június 16., vasárnap

Bodzafagyi akácszörppel

Harmadik hete vettük meg a puccos fagyikészítő gépünket, de egyszer sem sikerült még igazán  jól használni. Tanuljuk a mesterséget.

Ma bodzafagyival próbálkoztunk. Ez már majdnem jó állagú, de a géphasználat még mindig nem tökéletes. Ettől persze a fagyi még nagyon finom volt, és gép nélkül is ugyanilyen finom lenne, mint ahogy az a végén kiderült.

Hozzávalók:
  • 5 dl tejszínhab
  • 3 dl (tavaly eltett) bodzalekvár
  • fél citrom leve
  • 1 dl (idén eltett) akácszörp
Gépi habverővel tejszínhabot készített az uram, majd a lekvárt három adagban hozzáadtuk úgy, hogy azt már kézi habverővel, óvatosan kevertem hozzá. Kb. 1 órányi időre betettük a fagyasztóba.

Amikor  beletöltöttük a fagyigépbe, még rányomtam egy fél citrom levét, hozzáöntöttem 1 dl-nyi akácszörpöt, és 20 percig kevertettük volna, de nem sikerült. Először a masszát tettük a tartályba, ami rögtön odafagyott az oldalához,  így a lapátot már nem sikerült beletenni. Ott hagytuk a konyhapulton, ebéd közben párszor átkavartuk kézzel, és a végén teljesen jó állaga lett.

A színe szép, az íze  nagyon jó volt.







Nincsenek megjegyzések: