Translate

2013. május 5., vasárnap

A mai reggelink a tegnap délutáni kirándulásból fakadt

Már jó ideje terveztük barátainkkal, hogy elmegyünk sétálni az Ördögmalom-árokba (Apátkúti-völgy). Tegnap délután végre sikerült, hogy mindnyájan együtt lehessünk.

Ez a patakvölgy a természet egyik csodája (sajnos, idétlenül fényképeztem, így épp a nagy szikla, az ottani apró vízesések, és az Ördögmalom-vízesés képe nem sikerült). Gyönyörű látványt és finom pisztrángokat nyújt az arra érdemeseknek.

Nagyon szeretjük az Ördögmalom Erdei Étterem udvarán frissen füstölt, majd vákuumfóliázott pisztrángokat hazahozni, és másnap reggelire, majonézes, vagy vajas pirítóssal, olajbogyóval, paradicsommal megenni.

Hozávalók:
  • füstölt pisztráng
  • majonéz vagy vaj, ki mivel szereti
  • olajbogyó
  • paradicsom 
  • pirított kenyér (nálunk az a finom, amit az uram süt)
A kenyérszeleteket megpirítjuk, a halat lefilézzük. (Én külön szoktam válogatni a bőrös filét és a bőr nélküli filét, hogy mindenki kedvére tegyek.) A paradicsomot és az olajbogyót felszeleteljük.
Mikor mindezeket felhalmoztuk, a kenyérszeleteket megkenjük vajjal, vagy majonézzel, és jól belakmározunk.


Az úgy-ahogy sikerült képek:














Nincsenek megjegyzések: