Translate

2013. április 27., szombat

Éva! Kérdésedre válaszolva...


... íme, a mai vacsoránk!



Hozzávalók:
  •  pirított magvak (itt most tök, napraforgó, len és szezám)
  •  50 dkg túró
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • őrölt bors
  • 1 cikk zúzott fokhagyma
  •  és 
  •  pirított magvak  a hempergetéshez (ez esetben a szerdai pogácsasütés maradékát használtam) 
Egy tálba beletesszük a túrót, a joghurtot, a fűszereket.
A zöldfűszereket (azért nem soroltam fel, mert bármi jó, ami megtalálható a kertben, illetve egyébként a háztartásban) apróra vagdaljuk és rászórjuk a tálban lévő hozzávalókra, alaposan elkeverjük, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és meghempergetjük a pirított magvakban.
Paradicsom, lilahagyma, salotta  jagyma, paradicsom és kápia paprika egyvelege került mellé, és ropogós zsömle. A később hazatérő férfinép feltehetően egy kis szalonnát is mellékel. :)


Nincsenek megjegyzések: