Hozzávalók:
- pirított magvak (itt most tök, napraforgó, len és szezám)
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál natúr joghurt
- só
- őrölt bors
- 1 cikk zúzott fokhagyma
- és
- pirított magvak a hempergetéshez (ez esetben a szerdai pogácsasütés maradékát használtam)
A zöldfűszereket (azért nem soroltam fel, mert bármi jó, ami megtalálható a kertben, illetve egyébként a háztartásban) apróra vagdaljuk és rászórjuk a tálban lévő hozzávalókra, alaposan elkeverjük, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és meghempergetjük a pirított magvakban.
Paradicsom, lilahagyma, salotta jagyma, paradicsom és kápia paprika egyvelege került mellé, és ropogós zsömle. A később hazatérő férfinép feltehetően egy kis szalonnát is mellékel. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése