Valamit az ételről is azért:
Korábban már volt itt szó róla, hogy nagyon ritkán találja ki, mit főzzek. Úgy esett, erre a hétvégére kettőt is kigondolt. Az igazi ünnepi ebéd holnap lesz, arra a minden szülinapján szokásos, itt már megmutatott csirke-curryt találta ki újra, mondván, hogy arra emlékszik, azt tudja is, hogymicsoda, és hogy néz ki. :)
Mára pedig az egyik esti tévénézése segített, a műsorban épp "fisendcsipszet" készítettek, innen merítette az ötletet.
Régen, amikor még gyakrabban sikerült egyszerre itthon lennie mindenkinek, gyakran csináltunk, de mostanában nem készült, így mindenki örömére szolgált.
Tehát, a recept:
A sörtészta:
3 tojást szétválasztottam. Amíg az uram a fehérjéből habot vert, addig kikevertem a sárgákat 10 dkg kukoricaliszttel, 10 dkg búzaliszttel (ezekbe előtte belekevertem 2 teáskanálnyi sütőport), 2 dl sörrel, 0,5 dl étolajjal és a végén közé kevertem a tojáshabot is.
A hal:
1 kg tőkehalfilét megsóztam, megborsoztam, és állni hagytam, amíg a sörtészta elkészült.
A halszeleteket kukoricalisztbe mártottam, majd a masszába, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem, majd sok-sok papírtörlőn leitattam a sütés során magukba szívott olajat.
A zöldborsópüré:
Kb. fél kg zöldborsót egy kevés sóval és vízzel megpároltam. Frissen őrölt borssal megszórtam, fél lime levét belenyomtam és botmixerrel pürésítettem. Belekevertem egy nagy evőkanál vajat és sok ptrezselyemzöldet.
A sültkrumpli:
Mivel lustaságinapot is tartottunk, kivételesen boltban vett, sütőben sütős krumplit ettünk.
Eléggé elítélhető módon egy könnyű, szekrszárdi vörösbort ittunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése