Legelőször is Mariannának, egy kedves barátnőmnak köszönöm a ma esti sütinket. Beszélgettünk a mákdarálásról, és ő tanácsolta a fagyott mák kávédarálózását, mert így lehet cukor nélkül is darálni, nem tapad bele a darálóba. A fizika törvényszerűségeinek köszönhetően a darálás végére kiolvad, hideg sem lesz.
Szóval, köszi, Marianna, ezentúl mindig így darálunk mákot! :))
Tehát, ma újra kefíres sütink volt.
A száraz anyagok:
- 2 pohár fehér tönkölyliszt,
- 1 pohár graham liszt,
- 1 pohár darált mák
- 12 g sütőpor
- 1 káváskanál örölt gyömbér
- fél evőkanál fahéj
A nedves anyagok:
- 2 pohár lágy barnacukor
- 2 tojás
- 2 pohár kefír
- kevés őrölt vanília
- 1 narancs lereszelt héja és leve
- 1 dl olvasztott és kihűtött vaj
A tojásokat elkevertem a barnacukorral, tovább kevertem a kefírrel, hozzáadtam a narancs héját és levét, beleőröltem a vaníliát.
A két anyagot összekevertem egy fakanállal. Ezt nem kell különösebben kidolgozni, elég olyan "éppencsakhogy" elkeverni.
Amikor kész lett a massza, tettem bele 2 kockákra vágott körtét (utólag úgy látom, elbírt volna 4-et is), és kettő gyümölcskenyér formába szétraktam.
A szokásos 5 perc 225 fokon, majd 15 perc kb. 165 fokon, meghosszabbodott, nagyon lassan sült, de a végén nagyon finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése