Gyerekkorom kedvelt "bolgársalátáját" készítem. Ritkán van ilyen ecetes-vizes öntetes, de időnként megengedjük magunknak.
Hagymát, paprikát, káposztát vékony szeletekre vágok, kicsit megsózom. Leöntöm cukor-ecet-olívaolaj keverékével, és jól lehűtöm. Mielőtt az asztalra kerül, szeletelt paradicsomot is teszek bele, és borsot őrölök rá. Szeretem, mert nagyon színes, és vidám kinézetű.
Persze, a köretet sem írtam le...
Viszonylag nem nagy méretű krumplikat elnegyedelek. Egy üvegtepsi aljára csurgatok olíva olajat, szórok nagy szemű tengeri sót, beleteszem a krumplit, újra só és olaj, majd sütőben ropogósra sütöm. Szoktam rá jó sok szezámmagot szórni, de ma ezt nem teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése