Hozzávalók:
- 3 db kisebb padlizsán, félbevágva
- pár szelet aszalt paradicsom, olajostól
- egy marék karikára vágott olajbogyó (most paprikával töltött)
- kakukkfű
- szurokfű,
- bazsalikom,
- bors
- fokhagyma (nálunk helyette hing)
- só
- 0,5 kg (durumlisztből készült) tészta
Odatettem a tésztafőző vizet, amikor felforrott, beleöntöttem a tésztát és megfőztem.
Közben egy serpenyőben megforrósítottam a paradicsomról lecsöpögtetett olajat, beletettem a hinget (ez a fokhagyma helye), rákerült az apróra vágott paradicsom, a felszeletelt olajbogyó, a padlizsánpüré, a fűszerek, és jól összeforraltam.
A közben kifőtt tésztát rászedtem és alaposan összekevertem.
Ettünk, és azóta tovább lustálkodom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése