Amikor elkezdtem szervezni a Blogkóstoló játéksorozat különleges fordulóját, a jószándék vezérelt, azt gondoltam méltóképpen emlékezünk meg elhunyt bloggertársunkról, hamar kiválasztok a Gasztropajti konyhája blogról egy ételt, és hamar megfőzöm. Ezzel nem is volt baj, elkészült a kiválasztott bolognai rakott krumplinak elnevezett étel, aztán gyorsan el is fogyott, mert nagyon finom volt. Azután beteg lettem, mindenféle problémák is akadtak a mindannapjainkban, és tegnapelőtt eszméltem rá, hogy a bejegyzést nem írtam meg.
Most pótolom, és nagy tisztelettel gondolok az étel kitalálójára, Hajdu István Lászlóra.
Az eredeti recepten én annyit változtattam, hogy nem került az öntetbe liszt.
Hozzávalók:
Az alap:
- 2 kg felkockázott főtt krumpli
- kevés olaj
- 2 db felkockázott hagyma
- 2-3 gerezd szétnyomott fokhagyma
- 50 dkg-nyi darált hús
- 30 dkg-nyi paradicsompüré
- kakukkfű
- szurokfű
- 0,5 liternyi tejföl
- 4 db tojás
- 1 marék reszelt sajt
Amíg a krumpli főtt, addig az olajon megpároltam a hagymákat, a darált húst, ráöntöttem a paradicsomot, fűszereztem, készre főztem.
Összekevertem az öntethez valókat.
Egy tűzálló edény aljára került a krumpli, rá a ragu, a tetejére az öntet, és 175 fokon kb. 31 perc alatt megsült.
Gyorsan készül és finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése