Tényleg. Felszeleteltem, megsóztam, megszórtam fűszerekkel a zöldségeket, aztán belepakoltam egy sütőedénybe úgy, hogy sajtot is tettem közéjük. Amíg a rizs elkészült, addig a sajtos zöldség megsült és már ehettünk is.
A makrélától, a citromlétől és a barnarizstől kéretik nem megijedni, mert "normál" párolt rizzsel ugyanilyen finom.
Hozzávalók (kb. 6 adag):
a sülthöz
- 2 kisebb cukkini
- 6 szem közepes nagyságú, nem túl lédús paradicsom (én szilvaparadicsomot használtam)
- 3 db közepes nagyságú vöröshagyma
- 15-20 dkg-nyi félkemény sajt
- só
- kakukkfű
- szurokfű (oregano)
- kb. 2 evőkanálnyi olívaolaj
- zsemlemorzsa (én egy kis szelet, még nem kiszáradt, de már nem friss rozskenyeret morzsásítottam aprítógépben)
a körethez
- párolt (barna)rizs
- citromlé
- füstölt makréla
A zöldségeket és a sajtot kb. 0,5 cm szélesre felszeleteltem, külön-külön edényben megsóztam és beszórtam a fűszerekkel a cukkinit és a hagymát.
Egy sütőedény alját kikentem olívaolajjal, beszórtam morzsával. A hosszabbik oldalával párhuzamosan fajtánként sorba rakosgattam a zöldségeket úgy, hogy 2 sor sajtot is tettem közé. Ezúttal az élére állítottam mindent. Szimmetriát és rendezettséget ne keressen senki az ételben, mert az nincs. Nem figyeltem rá és egyébként sem szeretem a szabályosságot, legalábbis az ételkészítésben...
Egy sütőedény alját kikentem olívaolajjal, beszórtam morzsával. A hosszabbik oldalával párhuzamosan fajtánként sorba rakosgattam a zöldségeket úgy, hogy 2 sor sajtot is tettem közé. Ezúttal az élére állítottam mindent. Szimmetriát és rendezettséget ne keressen senki az ételben, mert az nincs. Nem figyeltem rá és egyébként sem szeretem a szabályosságot, legalábbis az ételkészítésben...
A tetejére rálocsoltam a maradék olívaolajat, majd 200 fokon hőlégkeverésben addig sütötten, amíg piros lett a teteje. Az az igazság, nem néztem az órát, "szagra" mentem, úgy kb. 30-40 perc lehetett a sütési idő.
Nagyon finom lett. (Szolgálati közlemény: elnézést, hogy vegetáriánus ételként cimkéztem. A sült miatt tettem, a hal elhagyható.)
2 megjegyzés:
Nagyon tetszik, az egyszerűsége, a szépsége és persze a finomsága. Gyorsan el is mentem, hogy a nyáron még biztosan elkészítem.
az a legjobb benne a finomsága és a szépsége mellett, hogy tényleg egyszerű :D
Megjegyzés küldése