Translate

2015. február 22., vasárnap

Tegnap csalogattuk a szép időt

Hekk, uborka és sör és jókedv. Már csak meleg kell hozzá és napfény! Mondjuk a Római-part és egy kis séta, vagy a Balaton sem árt, de jó volt ez így, itthon az étkezőasztalnál is.

A kiolvadt és megmosott halakat besóztam.

Egy edényben összekevertem lisztet, fűszerpaprikát (csípős is került bele), frissen őrölt borsot és zúzott fokhagymát. Egy másik edényben tojásokat jó alaposan felvertem, pici hideg vízzel hígítottam.

A halakat először a lisztes keverékbe, majd a tojásmasszába, azután ismét a lisztes keverékbe mártottam, és forró olajban gyorsan kisütöttem. Papírtörlőn jó alaposan leitattam, és már lakmároztunk is a jó meleg szobában.




Nincsenek megjegyzések: